Sanatçı Orkun BORAGAN’ın “Tek Nüsha” İsimli Resim Sergisi Akdeniz Uygarlıkları Araştırma Enstitüsü Sergi Salonunda sergilenmektedir.
|
Enstitümüz Akdeniz Ortaçağ Araştırmaları Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ekin Kaynak Iltar Hocamızın moderatörlüğünde gerçekleşen serginin küratörlüğünü Hülya Üstün yapmıştır.
|
Sergimiz 11 Mart 2019 tarihinde saat 16:00’da Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yıldıray ÖZBEK Hocamız tarafından açılmıştır. Yoğun ilgi gören sergimize tüm sanatseverleri bekleriz. |
Sanatçı Orkun BORAGAN’ın “Tek Nüsha” isimli Resim Sergisi 11 Nisan 2019 tarihine kadar Akdeniz Uygarlıkları Araştırma Enstitüsü Sergi Salonunda sergilenecektir.
|
Akdeniz Uygarlıkları Araştırma Enstitüsü, tarih, arkeoloji, epigrafi, nümizmatik, sosyoloji, sosyal antropoloji, edebiyat, halk bilimi ve mimarlığa değin geniş bir akademik ağdan yararlanarak Akdeniz’i bir bütün olarak ve karşılaştırmalı bir biçimde araştırma çabası içinde olacaktır. MCRI, Akdeniz Uygarlıkları’nın maddi ve manevi kültür ürünlerinin tümünü görev alanı içinde ele almayı, bunlarla ilgili ulusal ve uluslararası arşiv belgelerini toplamayı, yazılı ve sözlü tanıklıklar ile her türlü görsel/işitsel bilgiyi derlemeyi ve söz konusu malzemelerden elde edilen bilimsel verilerin araştırma, yayın, eğitim-öğretim, sergiler ve internet aracılığıyla tanıtılmasını sağlayacaktır.
Akdeniz Uygarlıkları Araştırması Enstitüsü tarafından hazırlanan Cedrus, Türkiye tarihsel coğrafyası perspektifinde Akdeniz Havzası’nın kültür-tarih birikimini inceleyen Eskiçağ, Ortaçağ ve Yeni-Yakınçağ tarihi uzmanları için tartışma zemini bulacakları disiplinlerarası bir süreli yayın olmayı hedeflemektedir. CEDRUS, farklı disiplinlerden gelen bilim insanları arasında diyaloğun geliştirilmesi, var olan bilginin güncellenmesi ve yaygınlaştırılması süreçlerine katkı sağlayacak özgün ve bilimsel çalışmaları akademi dünyasının ilgisine sunmayı amaçlar. CEDRUS uluslararası hakemli bir dergi olup yılda bir kez yayımlanır.