Sergi: Two In One – Safiye BAYRAKTAR [15 Nisan – 17 Mayıs 2019]

TWO IN ONE

Varoluş bağlamında kadın imgesi etrafını çevreleyen; toplum, kültür, siyaset, ideoloji, sanat vb. bir çok çerçeve bulunmaktadır. Bu fikirden yola çıkarak yanıt almak yerine belki de soru sorduran ve aynı zamanda cevaplarını da içinde barındıran bir sergidir. Serginin başlığı olan ‘TWO IN ONE’, Kadın ve diğerlerini temsil etmektedir. Zamanı, sonsuzluğu ya da çoktan tükenmiş olanı, ironik bir biçimde kavramsal açıdan tuval üzerine dökmüştür. Bu bağlamda; kültür ve sansür karması alt metinleri olan betimlemeler ile bir kısmı bilim ve bir kısmı da gelenek ile düğümlenen 15 farklı kadının hikayesi yer almaktadır. Tarih çizgisi içinde yer almış yada kenarından geçmiş olan 15 insanın bulunduğu bir resim seçkisi…

Akdeniz Uygarlıkları Araştırma Enstitüsü Akdeniz Ortaçağ Araştırmaları Anabilim Dalı Sanat Etkinliklerinin 2. si olan “Two in One” resim sergisinin açılışı Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eyüp Sabri Topal’ın katılımlarıyla 15 Nisan 2019 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği sergi Ressam Safiye Bayraktar’ın eserlerinden oluşmaktadır. Küratörlüğünü Akdeniz Uygarlıkları Araştırma Enstitüsü Akdeniz Ortaçağ Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ekin Kaynak Iltar’ın yapmış olduğu sergi 17 Mayıs 2019 tarihine kadar ziyaretçiye açık olacaktır.