Yarışma: Denizcilik Tarihi ve Prof. Dr. Fuat Sezgin Konulu Bilimsel Makale Yarışmasına Entitümüzden katılan ve kazanan kişiler

Not: Ödül Töreni 17 Aralık Çarşamba günü, 14.00 – 16.30 saatleri arasında Piri Reis Üniversitesi Büyük Konferans Salonu’nda (Tuzla/İstanbul) gerçekleştirilecektir.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle 2019 yılının “Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” olarak ilan edilmesi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler çerçevesinde; Piri Reis Üniversitesi, Denizcilik Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Denizcilik Tarihi ve Prof. Dr. Fuat Sezgin Konulu Bilimsel Makale Yarışması” düzenlenmiştir. İlgili yarışma sonucunda üniversitemiz Akdeniz Uygarlıkları Araştırma Enstitüsü, Akdeniz Ortaçağ Araştırmaları Anabilim Dalı Doktora Öğrencisi Mahmut Demir’in “İslam Denizciliği’nin Büyük Zaferi: Zatü’s-Savârî Deniz Savaşı” başlıklı makalesi jüri tarafından ikincilik ödülüne, Akdeniz Uygarlıkları Araştırma Enstitüsü, Akdeniz Eskiçağ Araştırmaları Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Erkan Kurul’un “Eskiçağ Thalassografisi Çerçevesinde ‘Ege Denizi’ Adlandırmaları” başlıklı makalesi üçüncülük ödülüne layık görülmüştür.

Kendilerini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.