Uzaktan Eğitim Bilgilendirme Mesajı

Değerli öğrencilerimiz,

Devam eden pandemi sürecindeki riskler Üniversitemizce tekrar analiz edilmiş, olumlu gelişmeler olduğu saptanmakla birlikte bu risklerin henüz ortadan kalkmadığı görülmüştür. Sizlerin, ailelerinizin, öğretim elemanlarımızın ve tüm çalışanlarımızın sağlığını korumayı önceleyerek sürekli değerlendirmelerimiz devam etmektedir. Ayrıca bu süreçte sağlık riski dışında barınma, ulaşım ve ekonomik şartlardan kaynaklanabilecek olan öngörülemez sonuçların da fırsat eşitsizliğine neden olacağı düşünülerek son senato kararımız alınmış ve sizlerle paylaşılmıştır.

Sağlık Bakanlığı covid-19 aşı bilgilendirme platformundan alınan verilere göre 24 Şubat 2021 tarihi itibarı ile toplam yapılan aşı sayısı 255.576 olup, birinci doz uygulanan kişi sayısı 239.135 ve ikindi doz uygulanan kişi sayısı da 41.441 kişidir. Aşı çalışmaları büyük bir özveri ile devam etmekle beraber toplumsal bağışıklıktan bahsedebilmek için henüz yeterince aşı yapılan kişi sayısına ulaşılamamıştır. Antalya İl Valiliği ile iletişim sonucuna göre de yüz yüze eğitim şartlarının henüz oluşmadığı kanaatine varılmıştır. İllere göre vaka sayıları incelendiğinde 15-21 2021 Şubat haftasında Antalya ilinde 100.000 kişide 78.92 vakaya rastlanmaktadır. Antalya ili 100.000 kişi başına vaka oranlarında en kalabalık nüfusa sahip ilk 5 il içerisinde 5. sırada yer almaktadır. Yüksek öğretim kurulu başkanlığın tarafında tüm üniversitelere gönderilen son yazıda da bu durum özetlenmiş özellikle uygulama eğitimleri ağırlıkta olan bölüm ve/veya programların son sınıf öğrencilerinin gerekli yeterlilikleri kazanmadan mezuniyet aşamasına gelmiş olmasına ilişkin endişelere vurgu yapılmıştır.

Bu çerçevede Üniversitemiz uzaktan eğitim sürecini senkron ve asenkron dersler ile en iyi şekilde yürütmeye çalışmaktadır. İçinde bulunduğumuz bu zor koşulların eğitim-öğretim süreçlerine yansımalarını da dikkate alarak, yaz ayları dahil olmak üzere gereğinde eksiklikleri kapatmaya yönelik yeni düzenlemeler yapılacağını, mezun olsanız dahi ihtiyaç duyabileceğiniz teorik ve uygulamalı tüm derslerde misafir öğrenci olarak Üniversitemiz imkanlarının sizlere açık tutulacağını ve tüm eğitim-öğretim kadromuzla yanınızda olacağımızı bilmenizi isteriz.