Arkeologlar su altında 17 işaretle yeni bir dil geliştirdi

CMAS Bilim Kurulu’nun toplantılarında su altı dalış işaretleri konusunun ele alınarak Akdeniz Üniversitesi, İskenderiye Üniversitesi ve Varşova Üniversitesi’nin önerileriyle su altında iletişimi sağlayacak 17 işaret belirlendiğini anlatan Doç. Dr. Öniz, Akdeniz Üniversitesi olarak işaretler konusunda önemli bir çalışma yapıldığını sözlerine ekledi. Doç. Dr. Öniz, “AÜ Akdeniz Uygarlıkları Araştırma Enstitüsü‘nün Sualtı Kültür Mirası yüksek lisans öğrencileri belirlenen bu işaretleri çizimlerle ifade edip dijital hale getirdi. Tüm dünyada kullanılacak işaretlerin belirlenmesinde ülkemizin katkılarının yanı sıra, bu işaretlerin standart hale getirilmesi ve dijital olarak hazırlanması da yine Türkiye’de su altı arkeologları tarafından Akdeniz Üniversitesi’nde yapıldı” dedi.

Haberin Detayları İçin Tıklayınız