Uluslararası Kemer Sualtı Günleri (UKSG)

Akdeniz Sualtı Kültür Mirası Araştırmaları Anabilim Dalı

Uluslararası Kemer Sualtı Günleri (UKSG)

Her yıl Antalya’nın Kemer ilçesinde düzenlenen Akdeniz Üniversitesi, Akdeniz Uygarlıkları Araştırma Enstitüsü, Akdeniz Sualtı Kültür Mirası Araştırmaları Anabilim Dalı ile Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) tarafından organize edilen Kemer Belediyesi’nin desteğiyle yapılan Uluslararası bir etkinliktir. Etkinlik kapsamında sualtını en iyi şekilde anlatabilmek ve güzelliklerini ortaya çıkarabilmek amacıyla sualtı arkeolojisi, sualtı doğası ve sualtı canlı model yarışmaları, çocuklara yönelik programlar ve Sualtı Kültür Mirasına yönelik uluslararası toplantılar gerçekleştirilmektedir. 22-24 Mayıs 2022 tarihinde 21. si düzenlenen Uluslararası Kemer Sualtı Günleri, Sualtı Video ve Fotoğraf yarışması ile Tekirova Üç Adalar’da Yaklaşık 40 yarışmacı ve dalgıç ile aralarında dünyanın çeşitli ülkelerinden Arjantin’den Japonya’ya, Pakistan’dan Almanya’ya pek çok ülkeden sualtı kültür miras uzmanı ya da sualtı fotoğrafçısı ile başlamıştır.

Çocuklara Yönelik Düzenlenen Programlar

UKSG kapsamında her yıl düzenlenen “Sualtı Dünyam” konulu çocuk resim sergisi 2022 yılında Akdeniz Üniversitesi, Hukuk Fakültesi Konferans Salonu ve Kemer/Ayışığı Park’da gerçekleştirilmiştir.

Ulusal/Uluslararası Toplantılar

UNESCO, ICOMOS ve CMAS'ın dünyanın en büyük kurumlarının ilk defa resmi olarak bir araya geldiği toplantı dizisi 21. Uluslararası Kemer Sualtı Günleri’nde gerçekleştirilmiştir. Toplantılardan biri Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilmiştir. Toplantılar bittikten sonra ise Antalya Akvaryum’da ICOMOS’un 15 yıl aradan sonra çıkan Sualtı Kültür Mirası’nın Korunmasına alanında ilk kitabı halka tanıtılmıştır.

Eklenme tarihi: 3.05.2023 14:20:04
Son güncelleme: 3.05.2023 14:24:06